• Home
  • Novinky
Spojenie kvality a udržateľnosti: Nové uteráky a toaletné papiere Tork Natural colour
Spojenie kvality a udržateľnosti: Nové uteráky a toaletné papiere Tork Natural colour

Spojenie kvality a udržateľnosti: Nové uteráky a toaletné papiere Tork Natural colour

13.02.2024

Kvalita má novú farbu. Tork, značka Essity, predstavuje nové produkty radu Tork Natural colour – mäkké a dobre sajúce uteráky a toaletný papier zo 100 % recyklovaných vlákien. Kvalita a udržateľnosť sa už vzájomne nevylučujú; výrobky Tork Natural colour pre toalety a umyvárne poskytujú komfort hosťom a zároveň zlepšujú udržateľnosť v hygiene.

Používali ste niekedy obyčajné hnedé papierové uteráky alebo toaletný papier? V minulosti neboli u hostí, zamestnancov a ďalších koncových používateľov príliš obľúbené, pretože nesajú príliš dobre, sú drsné k pokožke a môžu pôsobiť nekvalitne. To sa však mení. Značka Tork – líder v oblasti inovácií, ukazuje, že udržateľnosť a kvalita sa už vzájomne nevylučujú. Pri novom rade výrobkov Tork Natural colour odborníci na profesionálnu hygienu premenili drsné na mäkké, dali vysokej kvalite novú farbu a vytvorili mäkké a dobre sajúce uteráky na ruky a toaletný papier vyrobený zo 100 % recyklovaných vlákien. Rad Tork Natural colour pre toalety a umyvárne je ďalším krokom k cirkulárnemu hospodárstvu – a zároveň reaguje na zmeny na trhu s papierom.

Inovácie: Mäkké a udržateľné výrobky pre toalety a umyvárne
Značka Tork už mnoho rokov používa pre svoje výrobky vysokokvalitné recyklované materiály. Ale: „Recyklované vlákna z kvalitnejších a svetlejších materiálov, ako je kancelársky papier a noviny, sa stali vzácnym zdrojom. Vzhľadom na to, že stále viac ľudí pracuje z domova a podniky prechádzajú na prevádzku bez papiera, je ponuka recyklovaného papiera menšia,“ hovorí Tomas Gandemo, globálny manažér pre inovácie značky Tork. „Museli sme nájsť alternatívne zdroje vlákien pre výrobky z recyklovaných materiálov.“ S rozmachom elektronického obchodovania totiž po celom svete vzrástla ponuka použitých kartónových škatúľ. Spoločnosť Tork preto prešla na využívanie týchto recyklovaných škatúľ.

Toaletný papier a uteráky z radu výrobkov Tork Natural colour sú mäkké a majú rovnakú kvalitu ako podobné výrobky Tork Advanced. „Zákazníci už nemusia vyberať medzi udržateľnosťou a výkonom. Rad produktov Tork Natural colour je skvelou voľbou pre zákazníkov, ktorí chcú dať najavo svoj záväzok k ochrane životného prostredia a zároveň si zachovať rovnako vysokú kvalitu výrobkov Tork,“ hovorí Wojciech Nizio, Regional Brand Activation Manager značky Tork. „Je to možno malý krok k udržateľnosti, ale veľa malých zmien v súčte prinesie veľký posun,“ zdôrazňuje.

Všetky výrobky Tork Natural colour sú navyše kompatibilné so službou Tork PaperCircle – prvou službou recyklácie papierových uterákov na svete. Táto inovatívna služba umožňuje podnikom ľahko sa zapojiť do cirkulárneho hospodárstva a zbierať a recyklovať použité papierové uteráky na nové papierové výrobky, čím sa z odpadu stáva zdroj. Tork PaperCircle vám pomôže splniť vaše ciele v oblasti udržateľnosti tým, že zníži množstvo odpadu až o 20 % a zníži emisie uhlíka pri papierových uterákoch najmenej o 40 %.

Pracovníci v kanceláriách a návštevníci reštaurácií oceňujú udržateľné výrobky
Vysokokvalitné uteráky a toaletný papier vo svetlohnedej farbe predstavujú jednoduchý spôsob, ako zamestnancom, hosťom a návštevníkom ukázať, že udržateľnosť je prioritou – a že sa facility management aktívne podieľa na prechode k udržateľnejšej a cirkulárnej spoločnosti. Používateľský prieskum ukázal, že 83 % kancelárskych pracovníkov a návštevníkov reštaurácií súhlasí s tým, že ponuka papierových uterákov v prírodnej farbe vyrobených zo 100 % recyklovaných materiálov je pre reštauráciu dobrým spôsobom, ako ukázať svoj záväzok k ochrane životného prostredia. Myšlienka recyklácie výrobkov na jedno použitie, ako sú kartóny na výrobu papierových uterákov, sa páči 87 % respondentov. A tiež 85 % kancelárskych pracovníkov je ochotných používať v kancelárii toaletný papier v prírodnej farbe – ak bude mať rovnakú kvalitu ako ten, na ktorý sú zvyknutí.

Nové papierové produkty Tork sú vyrobené zo 100 % z recyklovaných vlákien. 30 – 50 % z nich pochádza z použitých kartónov z vlnitej lepenky, napríklad z prepravných kartónov. Zostávajúca časť pochádza z iných zdrojov recyklovaných vlákien, napríklad z triedeného kancelárskeho papiera. Všetky výrobky majú certifikát FSC® a certifikát EÚ Ecolabel.

Zlepšovanie výkonnosti podniku prostredníctvom udržateľného riadenia hygieny je základom značky Tork. „Preto bude v budúcich rokoch uvedených na trh viac vysokokvalitných výrobkov v prírodných farbách,“ hovorí Tomas Gandemo.

Všetky náplne Tork Natural colour je možné používať s existujúcimi dávkovacími systémami Tork.

Zahrnuté sú tieto výrobky pre umyvárne:
- Tork Matic® papierové utierky v kotúči natural
- Tork Xpress® jemné papierové utierky Multifold natural
- Tork Mid-Size bezdutinkový toaletný papier natural
- Tork Mini Jumbo toaletný papier natural

Kompletný sortiment je k dispozícii na objednanie od januára.
TORK
Tork utierky 2 v 1 na drhnutie a čistenie
TORK